Atahum Etkisi

0

Atahum etkisi, Atalarımızdan aldığımız doktrinler, genler, korkular, öfkeler, yaşam formları, hastalıklar, takıntılar, kıskançlıklar, gibi duyguların yeni kuşaklara sıçramasını anlatır. Örneğin bir baba stresli ve öfkeli bir karaktere sahipse ve sinirlendiğinde, karısına çocuklarına ve hatta çevresine köpürüyorsa bu ilerideki kuşaklara sıçrar. Onun çocuğuda bu özellikleri alır. Ve gayet normal bir şeymiş gibi genlere kodlanır. Çocuk büyüdüğünde ve evlendiğinde aynı şeyleri eşine ve çocuklarına çevresine yapar. Ve bunu gayet normal bir şeymiş gibi karşılar. Çocuk genç yaşlarda eğer kendini engellemeyi bilirse yada motivasyonu kuvvetliyse meditatif zihin olma uygulamaları yaparsa bu sıçrama işlemi gerçekleşmez. Ama geç kalmışsa ve artık yaşı ilerlemiş ise bu dönüşüm çok zor yada imkansızdır.
Atahum etkisinde bütün çektiğimiz karmalar, hastalıklar ve yaşam formları bizlere sıçrıyor. Peki bunun sonucu olarak kurtulmak mümkünmü?, Aile dizimi adı altında terapiler veriliyor. Aile diziminde sorununuzun kaynağı ne ise toplu olarak tıpkı bir tiyatro oyunu sergiler gibi o sorunun kaynağını canlandırıyorlar. Ve şifa landırıyorlar. Bu durumda yaşadığınız takıntılar, korkular, endişeler ve travmatik olaylar, ağır yükleriniz kökten çözülmüş oluyor. Tabiki bu seanslara uzman biriyle grup olarak katılacaksınız.
Atahum etkisinde diğer bir bakış açısı ise, eğer atalarınızdan birinde iftira atma, dedikodu yapma, sürekli yalan söyleme, gibi huylar var ise bu durum sizlere sıçrıyor ve zaman zaman kendini belli ettiriyor. Tabiki bu her zaman böyle olacak değil, kişinin dönüşmesi yinede kendi istek, niyet, inanç ve sabır ile tamamlanıyor.
Yaptığınız kötülükler nereden geliyor, bazen hiç ummadığınız bir karakter oluyorsunuz. Ve tuhaf düşünceler zihninizden geçip tövbe ediyorsunuz. Zihninizi bulandıran bir takım iblisler olabilir. Ve siz bunu fark edemiyorsunuz. Atalarınızdan gelen bir dürtü tetikleniyor olabilir. İster sapıkça, ister sadistçe, ister günahkarca yada cahilce olsunki bu durumların kaynağı ya anne ya babanızdan kaynaklanıyor yada daha eski Atalarınızdan.
Beyninizde müthiş kodlamalar var ve henüz bunun farkında değilsiniz. Kanınızda nice Atalarınızdan kalan duygu doktrinleri var. Bunun çoğu zaman farkında değilsiniz. Ama onların bu eterik mühürlerini sürekli taşıyorsunuz. Ve bu doktrinler ister istemez çevrenizdeki insanları strese getiriyor. Onlarda etkileniyor. Yada bu doktrinler ve genler huzursuzluğu doğurtuyor bir karmaşa yaratıyor. Bazen bu durumda çevrenizdekiler iki taşın arasında çaresizce kalmış gibi oluyor. İşte buna atahum etkisi deniliyor.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)
To Top